26.07.2016 blog

1000 mil, které mě připravily na budoucnost

Před čtrnácti dny jsem se vrátil ze závodu 1000 Miles (1680 km), který pro mě byl velkou výzvou. Šel jsem do závodu plný očekávání a nadšení. Jak se s odstupem času ukázalo a stále ukazuje, byla to veliká životní zkušenost.


07.07.2016 blog

Některé univerzity by se přetrhly, aby studenti našli práci

Během života jsem se už několikrát setkal s akademickou půdou. Stejně jako v životě i tam narazíte na chytré, méně chytré, sympatické, nesympatické. Na jednom místě jsem vždycky narazil na NEochotné – studijní oddělení.


21.06.2016 blog

Personální bublina – moc peněz za málo muziky

Měl jsem v plánu napsat pár řádků o absolventech a jejich pozici na trhu práce. Nakonec jsem se rozhodl, že to vezmu víc ze široka, protože současná situace se netýká pouze absolventů (to bych jim zbytečně křivdil).


14.06.2016 blog

Ach ty mobily

Mobilní telefon dnes neodmyslitelně patří k našim životům. Už několikrát jsem si říkal, jak jsem se dokázal kdysi dávno bez mobilu potkat s někým na předem domluveném místě?


01.06.2016 blog

Řemeslníci: prosím, prosím, prosím

Zní to až neuvěřitelně, ale začíná to tak být: Lidé s výučním listem jsou na trhu práce nedostatkovým zbožím. Firmy letos hledají dvakrát víc řemeslníků než loni.


18.05.2016 blog

Absolventi, vy za to nemůžete

Určitě to znáte ze své praxe nebo života – absolvent vysoké školy nastoupí do svého prvního zaměstnání a vy (jako zaměstnavatel nebo kolega) zjistíte, že nic neumí.