Nacházíte se zde: Úvod » Novinky » Tiskové zprávy » V listopadu se personalisté zhoršili o jedenáct procentních bodů

V listopadu se personalisté zhoršili o jedenáct procentních bodů

Minulý měsíc byl zatím nejhorší v koronavirovém období z pohledu zájemců o práci. Jen 39 % z nich dostalo od potenciálního zaměstnavatele zprávu, jak uspěli v přijímacím řízení.

„Je to úplný obrat oproti říjnu, který vypadal optimisticky,“ říká František Boudný, ředitel personální agentury Předvýběr.CZ. Personálka od začátku roku průběžně sleduje, jak zaměstnavatelé poskytují zpětnou vazbu zájemcům o práci.

V říjnu dostal vyrozumění od firmy každý druhý kandidát (50,5 %), přičemž během kovidových měsíců to bylo od 43 do 46 % a v období před epidemií dvaapadesát procent.

„Určitý vliv samozřejmě mohou mít Vánoce, kdy zaměstnavatelé řeší spoustu dalších věcí a na zpětnou vazbu nemusí zbývat čas,“ míní František Boudný. „Důvodem ale může být i negativní vliv způsobený listopadovým chaotickým zapínáním a vypínáním ekonomiky, které nedává firmám jasný signál, co je čeká,“ uzavírá.