Nacházíte se zde: Úvod » Novinky » Tiskové zprávy » S obnovením práce z domova souhlasí jen každý druhý Čech

S obnovením práce z domova souhlasí jen každý druhý Čech

S tím, že by se kvůli nárůstu onemocnění covid-19 opět mělo pracovat převážně z domova, souhlasí jen polovina populace, konkrétně 49 %. Vyplývá to z čerstvého průzkumu, který pro personální agenturu Předvýběr.CZ uskutečnila společnost STEM/MARK.

S obnovením režimu práce home office rozhodně souhlasí jen třináct procent lidí, dalších 36 % spíše souhlasí.

Naopak spíše nesouhlasím uvedlo osmnáct procent lidí a stejně silná je i skupina lidí, kteří s výrokem rozhodně nesouhlasí. Šestnáct procent dotázaných na otázku nedokázalo odpovědět, případně se jich netýkala.

„Přes všechny přednosti práce z domova, které poslední dva roky lockdownů potvrdily, si zaměstnanci stále více uvědomují, že důležitou součástí pracovního života je kontakt s kolegy. A ten internetové konference dlouhodobě nemůžou nahradit,“ říká František Boudný, ředitel Předvýběru.CZ. „Nedostatek vzájemných kontaktů rozdroluje motivaci k práci. Ostatně i zaměstnavatelé přes počáteční nadšení z efektivity práce z domova volají po návratu svých týmů do kanceláří,“ dodává šéf personálky.

Mnohem menší podporu má znovuzavedení povinnosti nosit roušky či respirátory v zaměstnání: pro je jenom 41 % (14 % rozhodně souhlasí a 27 % spíše souhlasí), zatímco 52 % dotázaných je proti (25 % spíše nesouhlasí, 27 % rozhodně nesouhlasí).

Online průzkum proběhl v rámci Českého národního panelu na reprezentativním vzorku 510 respondentů internetové populace ve věku 18-64 let.